ANA SAYFA
Osmanlı Mutfağı Hakkında Detaylı Bilgi

TAVŞAN YAHNİSİ (5 kişilik)

Malzemeler:
-1 adet tavşan 2 kg'lik
(temizlenip, parçalara ayrılmış)
-300gr. soğan (kabaca doğranmış). (3 orta boy)
-90 ml. sirke (6 çorba kş.)
-10 diş sarımsak
-100 gr. tereyağı (6,5 çorba ks.)
-tuz

Yapılışı:
1.Tavşan parçalarını, hiç kanı
kalmaması için birkaç saat sirke içinde bekletip, yıkayarak bir süzgece çıkarın ve tuzlayın.
2.Parçaları, soğanlarla birlikte tencereye yerleştirin. Üzerlerini kaplayacak kadar su içinde, ateşe oturtarak bir taşım kaynatın. Ateşi kısıp yaklaşık 25 dakika dirice pişirin. Suyunu ince tülbentten temiz bir kaba aktarın, Soğan parçalarını tencereden alıp, bir kenara ayırın.
3.Havanda sarımsakları sirke ile dövün. Sarımsaklı sirkeyi ve h; suyunu tavşan parçalarının üzerine dökün. Suyun yarısı kalıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
4.Tavada tereyağını eritin yağ kızınca ayırdığınız soğanları güzelce kızartın, kızarmış soğanları tavşan etinin üzerine boşaltıp suyunu iyice çekinceye kadar pişirmeyi sürdürün.
5.Suyunu hemen hemen tümünü çekmiş yahniyi bir sahana alarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elinizdeki Malzemeye Göre Tarif Bulun