ANA SAYFA
Osmanlı Mutfağı Hakkında Detaylı Bilgi

USKUMRU YAHNİSİ (5 kişilik)

Malzemeler:
-10 adet uskumru (temizlenmiş)
-90 ml. sirke (6 çorba kş.)
-90 ml. zeytinyağ'ı (6 çorba kş)
-5OOgr. soğan (Önce kıyılmış), (3 orta boy)
-1 bağ maydanoz (ince kıyılmış)
-taze çekilmiş karabiber
-2 adet yumurta sarısı
-1 adet limon (suyu)
-1/2 çay ks. Tarçın, tuz

Yapılışı:
1.Temizlenmiş balıkları yıkayıp bir süzgece çıkarın. Suları süzülünce tuzlayıp
bir tencereye yerleştirin. Üzerlerini kapatacak kadar Su koyun, sirkeyi ekleyerek ateşe oturtup, bir taşım kaynatın ve ateşten alın, Balıkların dağılmaması için suyunu döküp, hemen soğuk sukatın. Biraz bekletip, balıkları bir tepsiye yayın.
2.Tavada zeytinyağını kızdırın Soğanları içinde, pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanlar pembeleşip kızarmaya başlayınca tavayı ateşten alın. içine ince kıyılmış maydanozu, tuzu ve biberi serpin,
3- Balıkların kafalarını ve kuyruklarını ayırıp, bütün kılçıklarını temizleyin, Bir sahanın dibine tavadaki soğanlı maydanozdan yayın. Üzerine bir kat balık döşeyin. Gene soğanlı maydanoz ve balık sırası ile malzemenin tümünü sahana yerleşirin. Soğanlı tavaya 1 su bardağı su koyup, balıkların üzerine gezdirin. Sahanı kısık ateşe oturtup, balıklar suyunu iyice çekinceye kadar pişirin,
4.Bir kapta yumurtaları limon suyu ile birlikte çırpın. Suyunu çeken balıkların üzerine bu terbiyeyi döküp 5 dakika daha pişirin ve sahanı ateşten alın. Yahniyi, ürerine tarçın serperek servis yapın,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elinizdeki Malzemeye Göre Tarif Bulun