ANA SAYFA
Osmanlı Mutfağı Hakkında Detaylı Bilgi

İNCİK YAHNİSİ (5 kişilik)

Malzemeler:
-5 adet kuzu inciği
-1 adet tavuk (temizlenmiş) 1 kg'lik
-500 gr. dana eti
-200 gr, arpacık soğanı (soyulmuş), (yaklaşık 15 adet)
-1 adet ekmek (dilimlenip, kızartılmış)
-1/2 bağ maydanoz (ince kıyılmış).
-tuz

Yapılışı:
1.İnciği, tavuğu ve dana etlerini yıkayıp, bir tencereye yerleşti üzerlerini aşacak kadar tuzlu su içinde ateşe oturtun. Bir taşım kaynatıp ateşi kısın ve sürekli kef’ini alarak 1 saat kaynatın.
2.Bu süre sonunda tavuğu ve dana etlerini süzdürerek sudan çıkarın ve başka bir yemekte kullanmak üzere ayırın, incikleri tencerede biraz Arpacık soğanlarını katıp, kısık ateşle etler helmelenip kemikten dökülür duruma gelinceye kadar yaklaşık 20 dakika daha pişirmeyi sürdün. Tuzunu ayarlayın..
3. Pişen yahniyi ateşten alın. Konulacağı sahanın dibine kızartılmış ekmek dilimleri döşeyin. Ekmeklerin üzerine pişen yahniyi boşaltıp Suyunu tümüyle çekmesi için yeniden kısık ateşe oturtup 5 dakika pişirin. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elinizdeki Malzemeye Göre Tarif Bulun