ANA SAYFA
Osmanlı Mutfağı Hakkında Detaylı Bilgi

MİDYE PİLAKİSİ (5 kişilik)

Malzemeler:
-40 adet iç midye,
-90 ml. zeytinyağı (6 çorba kş).
-400 gr. soğan (piyaz doğranmış), (4 orta boy).
-300 gr. domates (kabukları soyulup, ince ince doğranmış), (3 orta boy)
-10 diş sarımsak (soyulup, bütün bırakılmış).
-I bağ maydanoz (ince kıyılmış).
-taze çekilmiş karabiber,
-1 adet limon (suyu ya da koruk suyu),-tuz.

Yapılışı:
1.iç midyeleri soğuk suda birkaç kez yıkayın ve bir süzgece çıkarın.
2.Tencerede zeytinyağını kızdırın. Soğanı yağda kavurup, pembeleştirin. Kavrulmuş soğana iç midyeleri de katıp kızarıncaya kadar yaklaşık 10 dakika pişirmeyi sürdürün, Domatesleri ekleyip, karıştırın.
3.Sarımsakları, ince kıyılmış maydanozu tuzu ve biberi katın. Limon suyunu (ya da koruk suyunu) gezdirip, malzemenin düzeyine kadar su ekleyin. Pilakiyi kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin.
4.Pişen midye pilakisini ateşten alıp, soğumaya bırakın. Soğuyunca tabaklara aktarıp, üzerini ince kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elinizdeki Malzemeye Göre Tarif Bulun