ANA SAYFA
Osmanlı Mutfağı Hakkında Detaylı Bilgi

VETRİKA (5 kişilik)

Malzemeler:
-300gr. tereyağı (20 çorba kş.)

-350 gr. beyazpeynir ya da kavrulmuş kıyma.

-600 gr. un (4 4/5 su bardağı)
-250 ml. su (1 su bardağı)
-5 adet. Yumurta
-tuz

Yapılışı:
1.Tereyağını tencerede eritin. Yağ kızınca unu ve tuzu katıp, sürekli
karıştırarak 1-2 dakika kavurun.
2.Kavrulmuş una azar azar suyu ekleyip, katıştırarak bir hamur elde edin. Hamur tencerenin kenarına yapışmaz ve tencerede kolay çevrilir duruma gelince ateşten alın. Karıştırmayı sürdürerek hamuru ılındırın.
3.Fırınınızı 180°C ye getirip ısıtın. Hamur ılınınca birer birer yumurtaları hamura yedirin. Lokma hamuru kıvamına gelince bir fırın tepsisini yağlayın ve hamuru lokmalar halinde koparıp, yuvarlayarak tepsiye dizin. Oltalarını parmağınızla bastırarak çukurlaştırın. Tepsiyi fırına sürüp yaklaşık 40 dakika pişirin.
4. Vetrikaları fırından alıp, ortalarına peynir, kavrulmuş kıyma hatta marmelat koyarak çayın yanında servis yapın.

1 yorum:

Elinizdeki Malzemeye Göre Tarif Bulun