ANA SAYFA
Osmanlı Mutfağı Hakkında Detaylı Bilgi

PİRUHİ (4 kişilik)

Malzemeler:
2 su bardağı un.  
5 su bardağı su.

2
yumurta. 
2 çorba kaşığı tereyağı.

2 çorba kaşığı sıvıyağ.
Yarım su bardağı çekilmiş
ceviz içi.
Yarım kahve fincanı su. 
1 çay kaşığı pul
biber,
1 çay kaşığı
limon suyu.  
Yarım çay kaşığı tuz.

Yarım çay kaşığı tuz.
1
yumurta akı.

İç malzemesi:

100 gr tulum
peyniri.
Yarım demet maydanoz.
1
soğan.

Yapılışı:
1- Unun ortasını açın. 2
yumurta, 1 kaşık sıvıyağ, yarım kahve fincanı su, limon suyu ve tuzu ilave edip yoğurun.
2- Nemli bezle örtüp 15 dakika dinlendirin. Hamuru ikiye bölüp yufka şeklinde açın.

3- Tulum
peynirini bir kaseye ufalayın. Maydanozu ayıklayıp yıkayın ve süzün.
4- Soğanı soyup piyazlık doğrayın. Tulum
peyniri, maydanoz ve soğanı karıştırıp iç malzemesini hazırlayın.
5- Peynirli karışımdan
fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yufkanın üzerine aralıklı dizin. Yumurta akını çırpıp yufkanın boş kalan kısımlarına sürün. Diğer yufkayı üzerine kapatın.
6- Hamuru kare kare kesin. 5 bardak suyu tuz ve kalan sıvıyağ ile birlikte tencerede kaynatın. Hamurları ekleyip haşlayın. Servis ta
baklarına alın. Cevizleri tereyağında kavurup üzerine gezdirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elinizdeki Malzemeye Göre Tarif Bulun