Malzemeler:
2 su bardağı un.
5 su bardağı su.
2 yumurta.
2 çorba kaşığı tereyağı.
2 çorba kaşığı sıvıyağ.
Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi.
Yarım kahve fincanı su.
1 çay kaşığı pul biber,
1 çay kaşığı limon suyu.
Yarım çay kaşığı tuz.
Yarım çay kaşığı tuz.
1 yumurta akı.
İç malzemesi:
100 gr tulum peyniri.
Yarım demet maydanoz.
1 soğan.
Yapılışı:
1- Unun ortasını açın. 2 yumurta, 1 kaşık sıvıyağ, yarım kahve fincanı su, limon suyu ve tuzu ilave edip yoğurun.
2- Nemli bezle örtüp 15 dakika dinlendirin. Hamuru ikiye bölüp yufka şeklinde açın.
3- Tulum peynirini bir kaseye ufalayın. Maydanozu ayıklayıp yıkayın ve süzün.
4- Soğanı soyup piyazlık doğrayın. Tulum peyniri, maydanoz ve soğanı karıştırıp iç malzemesini hazırlayın.
5- Peynirli karışımdan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yufkanın üzerine aralıklı dizin. Yumurta akını çırpıp yufkanın boş kalan kısımlarına sürün. Diğer yufkayı üzerine kapatın.
6- Hamuru kare kare kesin. 5 bardak suyu tuz ve kalan sıvıyağ ile birlikte tencerede kaynatın. Hamurları ekleyip haşlayın. Servis tabaklarına alın. Cevizleri tereyağında kavurup üzerine gezdirin.
2 su bardağı un.
5 su bardağı su.
2 yumurta.
2 çorba kaşığı tereyağı.
2 çorba kaşığı sıvıyağ.
Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi.
Yarım kahve fincanı su.
1 çay kaşığı pul biber,
1 çay kaşığı limon suyu.
Yarım çay kaşığı tuz.
Yarım çay kaşığı tuz.
1 yumurta akı.
İç malzemesi:
100 gr tulum peyniri.
Yarım demet maydanoz.
1 soğan.
Yapılışı:
1- Unun ortasını açın. 2 yumurta, 1 kaşık sıvıyağ, yarım kahve fincanı su, limon suyu ve tuzu ilave edip yoğurun.
2- Nemli bezle örtüp 15 dakika dinlendirin. Hamuru ikiye bölüp yufka şeklinde açın.
3- Tulum peynirini bir kaseye ufalayın. Maydanozu ayıklayıp yıkayın ve süzün.
4- Soğanı soyup piyazlık doğrayın. Tulum peyniri, maydanoz ve soğanı karıştırıp iç malzemesini hazırlayın.
5- Peynirli karışımdan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yufkanın üzerine aralıklı dizin. Yumurta akını çırpıp yufkanın boş kalan kısımlarına sürün. Diğer yufkayı üzerine kapatın.
6- Hamuru kare kare kesin. 5 bardak suyu tuz ve kalan sıvıyağ ile birlikte tencerede kaynatın. Hamurları ekleyip haşlayın. Servis tabaklarına alın. Cevizleri tereyağında kavurup üzerine gezdirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder