ANA SAYFA
Osmanlı Mutfağı Hakkında Detaylı Bilgi

USKUMRU KEBABI (5 kişilik)

Malzemeler:
-5 adet uskumru 300 gr.lık (temizlenmiş)
-300 gr. soğan (ikiye bölünmüş, 3 orta boy)
-1 bağ maydanoz (İnce kıyılmış)
-1 bağ taze soğan (yalnızca yeşil bölümü, ince kıyılmış)
-90 ml. zeytinyağı (6 çorba kş.)
-1 adet limon (suyu).
-tuz

Yapılışı:
1.Uskumruları yıkayıp bir süzgece çıkarın. Balıkların içini ve dışını tuz ve soğan ile ovup serin bir yerde 2 saat bekletin.
2.Izgaranızı (eğer ızgaranız yoksa fırınınızın ızgarasını) yakın. Uskumruları ızgaraya (fırında ise altında bir tepsi ile ızgara teline) yerleştirip, her iki yanları kızarıncaya kadar pişirin.
3- bir tabağa ince kıyılmış maydanoz ve taze soğanı koyup, yayın. Pişen uskumruları bu tabağa çıkarın, Üzerlerine zeytinyağını ve limon suyunu gezdirerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elinizdeki Malzemeye Göre Tarif Bulun