ANA SAYFA
Osmanlı Mutfağı Hakkında Detaylı Bilgi

ÇÖMLEK KEBABI (5 kişilik)

Malzemeler:
-200gr bamya,               
-10 diş sarımsak,
-200 gr. Kemerpatlıcanı,
-Taze çekilmiş karabiber,
-250gr. Kabak,
-1/3 çay ks. Tarçın,
-200gr. Havuç, -1/3 çay kş. Anason,
-1 kğ. yağlı koyun eti(kuşbaşı doğranmış),-1/3 çay kş. Kimyon,
-300 gr soğan (kabaca doğranmış),
-150 gr. tereyağı (10 çorba kş),
-1 adet limon (1/2'nin suyu sıkılıp, kalanı dilimlenmiş),
-300gr, domates (kabukları soyulup, ince doğranmış),
-tuz

Yapılışı:
1.Bamyaların başlarını huni biçiminde kesin. Patlıcan ve kabağın sap kısımlarını kesin, İyice yıkayıp süzdürün ve her ikisini de küp küp doğrayın. Havuçları kazıyıp, enlemesine ikiye ayırın ve her bir parçayı dörde bölün. Etleri tuzlayın.
2.Kapaklı bir güvecin dibini limon dilimleri ile kaplayın. Üzerine sırasıyla
kat kat etleri, soğanları, bamyaları; patlıcanları, kabakları ve domatesleri
yerleştirin. Sarımsakları aralara sokuşturun. Tuzu, biberi, tarçıni, anasonu
ve kimyonu serpip, en üste gene limon dilimleri koyun.
3.Bir tavaca tereyağını kızdırın. Güveçteki malzemenin üzerine limon suyunu ve tereyağını gezdirin. Güvecin ağzına bir yağlı kâğıt örtüp kapağını sıkıca kapatın Kısık ateşe oturtup 2 saat pişirin.
4.Ateşten alıp, kapağını ve yağlı kâğıdını kaldırarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elinizdeki Malzemeye Göre Tarif Bulun