ANA SAYFA
Osmanlı Mutfağı Hakkında Detaylı Bilgi

TERBIYELI PATATES ÇORBASI (5 kişilik)

Malzemeler:
-500 gr. patates (soyulmuş)
-1 lt. et suyu (4 su brdğ)
-250 gr. az yağlı köftelik kıyma
-tuz
-taze çekilmiş karabiber
-120 gr. tereyağı (8 çorba kş)
-1/2 adet limon duyu)
-50 ml. domates suyu(1/5 su bardağı)
- 2 adet yumurta
-1/2 çay kş. kırmızı pul biber
-1/2 çay kş. Tarçın.

Yapılışı:
1.Patatesleri bir tencereye koyup, üzerlerini aşacak kadar su ekleyin. Harlı ateşte. iyice yumuşayıncaya kadar Suyla pişirin.
2.Kıymayı tuz ve biber ile birlikte yoğurup, fındıktan biraz daha iri küçük köfteler yapın. Tereyağının 2 çorba kaşığını tavada kızdırın. Yağ kızınca köfteleri içine alarak iyice kızartın.
3.Pişen patateslerin suyunun birazını sürdürüp, üzerine et suyunu ekleyin. Tel süzgeçten ya da robottan geçirerek sulu bir püre durumuna getirin. Tuzunu katıp, karıştırın ve tencereyi ateşe oturtun.
4.Kızaran köfteleri yağıyla birlikte tencerenin içine boşaltın. Bir iki taşım kaynatıp, çorbayı ateşten alın ve kapağını kapalın.
5- Bir kapta limon suyu ve domates suyunu yumurtalarla birlikte çırpın. Bu terbiyeyi biraz sıcak et suyu ile ılındırın ve çorbayı sürekli karıştırarak terbiyeyi yedirin. Tencerenin kapağını kapatıp, 3-4 dakika dinlenmeye bırakın.
6. Bu arada kalan tereyağını kırmızıbiberle birlikle kızdırın. Çorbanın üzerine biberli yağı gezdirip, tarçın serpiştirerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elinizdeki Malzemeye Göre Tarif Bulun