ANA SAYFA
Osmanlı Mutfağı Hakkında Detaylı Bilgi

BALIK ÇORBASI (5 kişilik)

Malzemeler:
-100 ml. zeytinyağı (7 çorba ks.)
-500 gr soğan (ince kıyılmış, 3 orta boy)
-1/2 bağ maydanoz (ince kıyılmış)
-1/2 bağ taze nane (ince kıyılmış)
-1,5 lt. su (6 su bardağı)
-50 ml sirke (1/5 su bardağı)
-1 kg. levrek ya da kefal balığı
(temizlenip, tuzlanmış)
-2 adet yumurta sarısı (çırpılmış)
-1/2 çay kş. safran
-1/2 adei limon suyu
-1/3 çay kş. tarçın.
-Tuz

Yapılışı:
1.Zeytinyağını tencerede kızdırın. Yağ kızınca, İçinde soğanları biraz tuz serperek pembeleşinceye kadar kavurun. İlkin ince kıyılmış maydanoz ve naneyi, biraz daha kavurduktan sonra suyu ve sirkeyi ekleyin, İyice kaynatıp, ateşi kısın ve 15 dakika daha pişirin. Ateşten alın. Tenceredeki malzemenin suyunu bir tülbentten (yada süzgeçten) temiz bir tencereye süzdürün.
2.Sirkeli suyun içerisine balıkları yerleştirip, tencereyi ateşe oturtun. Kapağını kapatarak balıkları iyice pişirin. Tencereyi ateşten alıp, balıkları çıkarın. Derilerini ve kılçıklarını ayıklayın, etlerini bir tabağa alın. Tenceredeki balık suyunu ise yeniden bir tülbentten temiz bir tencereye süzdürün.
3.Yumurta sarılarını biraz su ile çırpın. Safranı limon suyu ile karıştırın. Su ile çırpılmış yumurtayı azar azar balık suyuna yedirip, yumurta kokusu gidinceye kadar kısık ateşte yaklaşık 5 dakika pişirin. Safranlı limon suyunu katın. Tuzunu ayarlayıp ateşlen alın, tarçını katarak 1 saat dinlenmeye bırakın.
4.Bu süre sonunda balık etlerini kâselere paylaştırın. Üzerlerine sıcak balık suyunu bölüştürüp, sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elinizdeki Malzemeye Göre Tarif Bulun