ANA SAYFA
Osmanlı Mutfağı Hakkında Detaylı Bilgi

ŞEYHMİLMUŞİ

Malzemeler:
-1 kg kemer patlıcanı 
-300 gr kıyma 
-10 çorba kaşığı tereyağ

-2 su bardağı et suyu
-Maydanoz sapları
-1 bağ nane
-1 demet maydanoz
-2 çay kaşığı karabiber
-Tuz
-2 orta boy soğan
-250 gr yoğurt
-10 diş sarımsak dövülmüş
-1 orta boy domates
-1 çorba kaşığı domates salçası

Yapılışı:
Kemer patlıcanların sapları kalacak şekilde fazlalıkları keserek temizleyin. Sap yerinden koparmadan uzunlamasına dörde bölün. Çekirdek yataklarını temizleyin. Tuzlu suda 30 dakika bekletin.
Tavada tereyağ eritin. Yağ kızınca ince doğranmış soğanları pembeleşene kadar kavurun. Kıymayı katın. Kıyma suyunu çekene kadar kavurun. Küp küp doğranmış domates, biber salçası, tuz, biber, nane, ve maydanozu katın 3-4 dakika kavurun. Ocaktan indirin.
Pişireceğiniz tencerenin dibine maydanoz saplarını döşeyin. Patlıcanların birer birer önümüze alıp dörde ayrılmış kolların arasına hazırladığınız harçtan koyun. Maydanoz sapları ile bir sap bir de dip bölümünden bağlayıp tencereye yerleştirin. Üzerine çıkacak kadar et suyu koyun. Tencereyi bir iki taşım kaynatıktan sonra kısık ateşe alın. 25-30 dakika pişirin. Sahana alın Üzerine dövülmüş sarımsaklı yoğurdu dökün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elinizdeki Malzemeye Göre Tarif Bulun