ANA SAYFA
Osmanlı Mutfağı Hakkında Detaylı Bilgi

TAVUK ÇORBASI (5 kişilik)

Malzemeler:
-1 adet piliç (temizlenip, yıkanmış) 1 kg'lik
-100 gr, tereyağı (6,5 çorba kşğ)
-1,5 it. su (6.su bardağı)
-2 çay kş, domates salçası
-1/2 su bardağı pirinç ya da tel şehriye
-tuz.

Yapılışı:
1.Temizlenmiş pilici alabilecek büyüklükte bir tencerede tereyağını eritin. Yağ kızınca pilici tencereye yerleştirerek her yanı altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın.
2.Bu arada pilici alabilecek büyüklükte bir başka tencereye suyu koyup. bir taşım kaynatın, Kızarmış pilici yağıyla birlikte, kaynamakta olan suyun bulunduğu tencereye dikkatlice boşaltın,
3.Harlı ateşte pilici iyice yumuşayıp etleri kolayca kemiğinden ayrılır durumu gelinceye kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Üzerinde biriken kef’i bir kevgir İle alıp, atın.
4.Piliç pişince tencereyi ateşten alın. Kemiklerini ayırıp, etini küçük lokmalar biçiminde didin ve tenceredeki tavuk suyunun içine atın. Çorbaya domates salçasını koyun, eriyinceye kadar karıştırın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elinizdeki Malzemeye Göre Tarif Bulun