ANA SAYFA
Osmanlı Mutfağı Hakkında Detaylı Bilgi

ERIŞTE ÇORBASI (5 kişilik)

Malzemeler:
-2 adet yumurta

-1.5 lt. et suyu (6 su bardağı)

-tuz
-125gr. un (1 su bardağı)
-1/2 bağ taze nane ya da
maydanoz (ince kıyılmış).

Yapılışı:
1.Yumurtaları bir kapta tuz ile birlikle çırpın. Yumuşak bir hamur elde etmeye yetecek kadar unla karıştırıp yoğurun. Ele yapışmayan pürüzsüz bir hamur elde ellikten sonra bunu topaklara ayırıp oklava ile yufka kalınlığında açın. Her bir yufkayı, oklavaya bıçağı dayayarak 1,5 cm. genişliğinde şeritler biçiminde kesin. Bu şeritleri de enlemesine, kebap ŞİŞİ kalınlığında yani yaklaşık 2 mm.'lik parçalara ayırın. Erişteleri birbirine yapışmamaları için unlayın.
2.Et yada tavuk suyunu tencereye koyarak ateşe oturtun; fazla unlarını atmaları İçin erişteleri bir eleğe koyup biraz sallayın. Suyun üzeri dumanlanıp kaynamaya başlamadan hemen önce erişteleri tenceredeki suya atıp, karıştırın. Taşmaması için ara sıra karıştırarak pişirin. Tuzunu ayarlayın.
3- Pişen çorbayı ateşten alın, üzerine ince kıyılmış nane ya da maydanoz serperek servis yapın.

Not: Bu çorbanın hamurunu muska biçiminde keser ve pişmeye yakın içine 2 çorba kaşığı sulandırılmış yoğurt eklerseniz, çorba "tatar çorbası' adını alır ve üzerine kuru nane serpilerek servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elinizdeki Malzemeye Göre Tarif Bulun