ANA SAYFA
Osmanlı Mutfağı Hakkında Detaylı Bilgi

SÜBYE (Kavun çekirdeği şerbeti)

Tarifi: Kavun çekirdeklerini yıkayıp etrafını saran sarı renkli zarları temizleyin. Birkaç kavunun çekirdeğini biriktirmek isterseniz çekirdekleri kurutun. Daha sonra çekirdekleri biraz suyla birlikte mutfak robotunda çekin. Çekirdekler ezildikçe suyun rengi beyaza dönecek. Bu beyaz suyu bir gece buzdolabında bekletin. Sabahleyin suyunu süzün. Kalan çekirdeklere biraz daha su ekleyip tekrar robotta çekin. Su ilave edip çekme işlemini çekirdeklerden beyaz su çıkmayana kadar sürdürün. Bal ilave edip soğutarak afiyetle için. 
Sübye kaybolmaya yüz tutmuş şerbetlerimizden birisi. Mat beyaz renkli, neredeyse badem suyu içiyormuş hissi veren bir içecek. Bir deneyin. Çabuk bozulduğundan 1-2 gün içinde bitirmeye çalışın ve buzdolabında saklayın. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elinizdeki Malzemeye Göre Tarif Bulun