ANA SAYFA
Osmanlı Mutfağı Hakkında Detaylı Bilgi

DEMİRHİNDİ ŞERBETİ

Malzemesi:
150 gr. Demirhindi.
1,5 kg tozşeker.
1 litre su
ve 41 çeşit baharat...

Yapılışı:
Su ile aktardan alacağınız demirhindiyi bir tencereye koyarak kaynatın.
Kaynamış olan demirhindiyi süzerek elde edilen sıvıyı başka bir kaba alın.
Kaba alınan demirhindi suyuna yaklaşık 1,5 kg. toz şekeri katarak 1-2 dakika kadar daha kaynatın. Kaynadıktan sonra 41 çeşit baharatı bir çay kaşığı ölçüsünde ekleyin ve 10 dakika kaynasın. Daha sonra tencereyi ateşten alarak bir miktar soğumaya bırakın. Yeterli miktarda soğuduktan sonra tekrar bir bezden süzün. Elde edeceğiniz şerbeti şişelere doldurup soğutun. Sunum sırasında ise ekleyeceğiniz bazı süslemelerle özellikler yaratın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elinizdeki Malzemeye Göre Tarif Bulun