ANA SAYFA
Osmanlı Mutfağı Hakkında Detaylı Bilgi

ŞIRA

Tarifi: Üzümleri güzelce yıkayın. Çekirdeklerini ezmemeye özen göstererek ezin, bir gece bekletin. Ertesi sabah çekirdekleri de kırılacak şekilde, iyice ezin. Süzün. Kalan posayı biraz suyla karıştırıp tekrar süzün. Birkaç kere su ekleyip süzün. Üzüm suyunun tadına bakın. Dilediğiniz kadar su ilave edin. Soğutarak afiyetle için.
Şıra çok çabuk ekşiyebilir. Hazırladıktan sonra 1-2 gün içinde bitirmeye çalışın. 
Bu şerbet tarifleri dışında, her türlü meyveden veya karışımdan yapılabilecek kompostolar, hoşaflar, taze meyve suları da gönül rahatlığıyla içilebilir. Nane, melissa, ısırgan çayları soğutulup taze meyve sularıyla karıştırılabilir. Karanfil, kakule, tarçın gibi baharatlar suda kaynatıldıktan sonra soğutulup meyve sularıyla karıştırılabilir. Mesela biraz zencefil kaynatıp, soğuttuktan sonra limonataya ekleyebilisiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elinizdeki Malzemeye Göre Tarif Bulun