ANA SAYFA
Osmanlı Mutfağı Hakkında Detaylı Bilgi

GÜL ŞURUBU

Malzemeler:
-yarım kilo gül
-2 kilo şeker
-2 buçuk adet limon
-20 adet gelincik yaprağı
-yarım kilo pudra şekeri

Yapılışı:
1- Gül yaprağı (pembe kısımları), 20 gelincik yaprağı, 2 buçuk limonun suyu ve yarım kilo pudra şekeri ile karıştırılıp bir kavanoza konur.
2- Her gün yapraklar alt üst edilir. Altı gün sonra kaynamış koyu şekere hazırladığımız gül karışımı katılır ve hemen ateşten alınır.
3- Soğuduktan sonra süzülüp şişelere bölünür. Mantarlanır, mumlanır, şişeler ters konup saklanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elinizdeki Malzemeye Göre Tarif Bulun