ANA SAYFA
Osmanlı Mutfağı Hakkında Detaylı Bilgi

PEYNİR LOKMASI (3 kişilik)

Malzemeler:
-750 gr. lor peyniri
-250 gr. un (2 su bardağı)
-90 ml. zeytinyağı (6 çorba kaşığı)

Yapılışı:
1.Lor peyniriniz eğer tuzluysa bir gece öncesinden suya koyup, tuzunu
atması için bekletin. Süzdürerek sudan alıp bir yoğurma kabına koyun.
2.Peyniri süzüp üzerine unu ekleyin ve elinizle yoğurarak yumuşak bir
hamur hazırlayın. Hamuru önce topak durumuna getirin. Avucunuzun
altında bir ileri bir geri oynatarak uzatın ve bıçakla (yaklaşık 2 cm'lik)
lokma lokma kesin.
3- Zeytinyağını tavada kızdırın. Yağ kızınca lokmaları tavaya yerleştirip, her yanı altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın. Kızaran lokmaları, üzerine kâğıt havlu serilmiş bir tabağa çıkarın. Fazla yağını atınca bir servis tabağına aktararak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elinizdeki Malzemeye Göre Tarif Bulun