ANA SAYFA
Osmanlı Mutfağı Hakkında Detaylı Bilgi

NOHUT ÇORBASI

Malzemeler:
- 350gr. Nohut (ayıklanmış)
- 1,5 lt. Tavuksuyu (6 su bardağı)
- tuz.

Yapılışı:
1. Nohutları bir gece öncesinden bolca su içinde tencerede şişmeye bırakın.Şişen nohutları yumuşayıncaya kadar haşlayıp, süzün. Soğuk sudan geçirdikten sonra yeniden süzdürerek kabuklarını ayıklayın.
2. Ayıklanmış nohutları ezerek kevgirden (ya da robottan) geçirip püre durumuna getirin. Nohut püresine tavuk suyunu ekleyip karıştırın.Tencereyi ateşe oturtup, bir taşım kaynatın. Ateşi kısarak yaklaşık 15 dakika pişirin.. Tuzunu ayarlayın, ateşten alıp servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elinizdeki Malzemeye Göre Tarif Bulun