ANA SAYFA
Osmanlı Mutfağı Hakkında Detaylı Bilgi

KÖFTELİ YOĞURTLU KEBAP (5 kişilik)

Malzemeler:
-1 kg. koyun kıyması

-5 adet pide
-taze çekilmiş karabiber
-1/3 çay kş yenibahar
-1 bağ maydanoz (ince kıyılmış)
-200gr. soğan (ince kıyılmış), (2 orta boy)
-500 ml et suyu (2 su bardağı.)
-100gr. tereyağı (6,5 çorba kşğ)
-300 gr. yoğurt (çırpılmış)
-1 çay kş. kırmızı pulbiber
-1/2 çay kş tarçın
-Tuz

Yapılışı:
1.Kıymayı bir kaba koyun. Soğanları, tuzu, biberi, yenibaharı ve maydanozu katıp yoğurarak köfte harcı hazırlayın. Hazırladığınız harçtan iri parçalar koparıp uzunca köfteler yaparak şişlere geçirin, Elinizle yayıp yassılaştırın.
2.Izgaranızı (ızgaranız yoksa fırınınızın ızgarasını) yakın Şişleri ızgaraya (fırında ise akma bir tepsi koyarak ızgara teline) yerleştirip, her yanı iyice kızarınca ya kadar pişirin.
3.Pideleri de ızgarada ısıtın, Doğrama tahtasına alıp. kare kare kesin. Pide parçalarını oval sahanların dibine dizin, et suyunu bir taşım kaynatın. Tereyağını tavada kızdırın. Pidelerin üzerine bir kepçe et suyu gezdirin, Tuz serpin ve tekrar bir kepçe et suyu dökün. Pideler et suyunu çekince kızdırılmış, yağın yarısını gezdirip pişen sisleri pidelerin üzerine yerleştirin.
4.Tavada kalan yağı pul biberi katarak yeniden kızdırın. Çırpılmış yoğurdu etlerin üzerine yayın. Biberli yağı gezdirip, tarçını serperek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elinizdeki Malzemeye Göre Tarif Bulun