ANA SAYFA
Osmanlı Mutfağı Hakkında Detaylı Bilgi

TAS KEBABI (5 kişilik)

Malzemeler:
-1 kg. kuzu eti (küçük kuşbaşı doğranmış)

-500 gr. yoğurt
-1/2 çay kş. tarçın

-200gr. soğan (ince kıyılmışı (2 orta boy)
-taze çekilmiş karabiber
-1/3 çorba kş. kakule (tohumları çıkarılıp, dövülmüş)
-1/2 Çay kş. anason
-1bag taze nane (ince kıyılmış)
-1 bağ maydanoz (İnce kıyılmış)
-5 diş sarımsak (dövülmüş)
-Tuz

Yapılışı:
1.Etleri bir kaba koyun. Soğanları, tuzu, biberi, tarçını, kakuleyi, anasonu, naneyi ve maydanozu ekleyip, bu terbiyenin etlerle kaynaşması için elinizle biraz karışının. Etleri serin bir yerde 2-3 saat dinlenmeye bırakın.
2.Bakır (ya da çelik) bir tası yağlayıp, terbiyelenmiş etleri içine doldurun. Tası, avucunuzla destek vererek bir tepsiye ya da sığ bir tencereye ters çevirin. Tencereyi kısık ateşe oturtup, etlerin suyunu bırakmasını bekleyin. Etleri bıraktığı suyu tümüyle çekinceye katlar pişirip, tencerenin dibine 4 su bardağı sıcak su koyun. Bu su da tümüyle yok oluncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirip, tencereyi ateşten alın.
3.Sofraya getirinceye kadar tası etlerin üzerinde bırakın. Bir kapta yoğurdu dövülmüş sarımsak ile çırpın. Etlerin üzerindeki tası kaldırıp, yanında sarımsaklı yoğurt ile servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elinizdeki Malzemeye Göre Tarif Bulun