ANA SAYFA
Osmanlı Mutfağı Hakkında Detaylı Bilgi

YOĞURTLU ÇORBA (5 kişilik)

Malzemeler:
-100gr. tereyağı (6,5 çorba kş.)
-25gr. un (3 çorba kş.)
-1 lt. et suyu ya da tavuk suyu (4 su bardağı)
-300 gr. yoğurt
-tuz
-1 çay kş. kuru nane.

Yapılışı:
1.Tereyağını bir tencerede eritin. Unu katıp, çırpma teli ile karıştırarak birkaç dakika kavurun. Tencereye azar azar er suyunu ekleyin, topak kalmayıncaya kadar karıştırarak yaklaşık 15 dakika pişirin,
2.Bir kapla yoğurdu az et suyu ile çırparak sulandırın. Çorba koyulaşmaya başlayınca, sulandırılmış yoğurdu tencereye ekleyin. Sürekli karıştırarak un kokusu gidinceye kadar çorbayı pişirmeyi sürdürün. Tuzunu ayarlayın ve ateşten alın.
3- Pişen çorbayı kâselere bölüştürüp, üzerine kuru nane serperek servis yapın.

Not: Bu çorbaya pişme sırasında pirinç konursa, çorba 'yayla çorbası' adını alır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elinizdeki Malzemeye Göre Tarif Bulun