ANA SAYFA
Osmanlı Mutfağı Hakkında Detaylı Bilgi

AREFE KÖFTESİ (5 kişilik)

Malzemeler:
-800 gr. kuzu kıyması
-200 gr. soğan (ince kıyılmış), (2 orta boy)
-1 çay kş. anason
-200 gr. ince bulgur (1 su bardağı)
-1/2 çay kş. tarçın
-taze çekilmiş karabiber, tuz
-1/2 çorba kş. kakule (tohumları Çıkarılıp, dövülmüş)
-100 gr. taze badem (kaynatılarak, kabukları soyulmuş)
-100 gr. tereyağı (6,5 çorba kş.)

Yapılışı:
1.Kıymanın 2/3'ünü ve soğanın yarısını bir kaba koyup, tuz, anason ve bulguru da katarak yoğurun.
2.Kalan kıymayı tavada soğan ile birlikte kavurun. Tarçını, karabiberi, kakuleyi ve bademi ekleyin. 10 dakika daha kavurmayı sürdürüp, ateşten alın.
3.Hazırladığınız bulgurlu etten elma büyüklüğünde parçalar kopartıp, parmağınızı ortasına bastırarak bir yuva açın. İçine kavurduğunuz kıymadan koyup, ağzını kapatın ve avucunuzun içinde yuvarlayıp bir tabağa koyun. Öteki köfteleri de aynı biçimde doldurarak hazırlayın.
4.Tencerede tuzlu su kaynatıp, köfteleri bölüm bölüm içine atın, 10 dakika haşlayıp süzdürerek bir tabağa çıkarın. Tavada tereyağını eritin. Yağ kızınca haşlanmış köfteleri tavaya dizip, kahverengileşinceye kadar kızarım. Süzdürerek yağdan alıp, sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elinizdeki Malzemeye Göre Tarif Bulun