ANA SAYFA
Osmanlı Mutfağı Hakkında Detaylı Bilgi

PATLICAN KARNIYARIK (5 kişilik)

Malzemeler:
-300 ml. et suyu (1 1/5 su bardağı)
-1 kg.
 kemerpatlıcanı
-225 ml. zeytinyağı (1 su bardağı)
-100 gr. tereyağı (6,5 çorba kş.).

Harcı için:
-100 gr. tereyağı (6,5 çorba kş.)
-50gr. Çam fıstığı (1/4 su bardağı)
-200 gr. soğan (ince kıyılmış), (2 orta boy)
-500 gr. kıyma
-300 gr. domates (kabuklan soyulup,
ince doğranmış), (3 orta boy)
-taze çekilmiş karabiber, tuz
-1 bağ maydanoz (ince kıyılmış).

Yapılışı:
1.Harcını hazırlamak İçin tencerede tereyağını eritin. Yağ kızınca fıstıkları içinde biraz saranın. Soğanları da katıp, pembeleşinceye kadar fıstıklarla birlikte kavurun. Kıymayı katarak, 10 dakika daha kavurun. Domatesleri katıp karıştırın. Tuzunu ve biberini ayarladıktan sonra tavayı ateşten alın. ince kıyılmış maydanozunu serpip karıştırın.
2.Et suyunu bir taşım kaynatıp sıcak tutun. Patlıcanların sap bölümündeki fazlalıkları kesip, sapını üzerinde bırakın. Kabuklarını iki yanından ince bir şerit biçiminde soyun. Üzerlerine boylamasına derin bir çizik atın. Zeytinyağını tavada kızdırın. Alacalı soyulmuş patlıcanları tavaya yerleştirerek biraz yumuşayıncaya kadar kızartın.
3.Kızaran patlıcanları bir güvece alın. Çizik attığınız yerlerden ortalarını harç koymak için aralayın. Hazırladığınız harcı bir kaşıkla ortalarına doldurun. Patlıcanların üzerine sıcak et suyunu gezdirip, güveci ateşe oturtun. Karnıyarığı kısık ateşte 20 dakika pişirin.
4.Güveci ateşten almadan hemen önce tereyağını bir tavada kızdırıp. karnıyarıkların üzerine dökün. Ateşten alıp, sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elinizdeki Malzemeye Göre Tarif Bulun