ANA SAYFA
Osmanlı Mutfağı Hakkında Detaylı Bilgi

KADINBUDU KÖFTE (5 kişilik)

Malzemeler:
-800 gr. kuzu kıyması
(yarısı kavrulmuş)
-150 gr, haşlanmış pirinç
-taze çekilmiş karabiber
-150 gr. tereyağı (10 çorba kş.)
-3 adet yumurta
-125 gr. un (1 su bardağı)
-1 bağ maydanoz (ince kıyılmış).
-tuz.

Yapılışı:
1.Çiğ kıymanın içine pirinci, kavrulmuş kıymayı, tuzu ve biberi kalıp yoğurarak köfte harcı hazırlayın. Elinizi suya batırırı, bu harçtan lokma büyüklüğünde parçalar koparın, iki avucunuzun arasında yuvarlayarak top biçiminde ya da kalın ve uzun köfteler elde edin.
2.Tereyağını tavada eritin. Bir kapta yumurtaları çırpın, Köfteleri önce una sonra yumurtaya bulayın. Yağ kızınca tavaya yerleştirip her yanını eşitçe kızartın. Süzdürerek yağdan alın.
3.Kızaran köfteleri bir servis tabağına aktarıp, üzerlerine biraz kızartma yağından gezdirerek sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elinizdeki Malzemeye Göre Tarif Bulun