ANA SAYFA
Osmanlı Mutfağı Hakkında Detaylı Bilgi

YANARDAĞ BORANİSİ (5 kişilik)

Malzemeler:
-200 gr. tereyağı (13 çorba kş.)
-200 gr. soğan (ince kıyılmış) (2 orta boy)
-300gr. kıyma
-taze çekilmiş karabiber, tuz
-1 kg. balkabağı
-250 gr. yoğurt
-5 diş sarımsak (dövülmüş)
-1/2 çay kş. kırmızı pul biber.

Yapılışı:
1.Tavada tereyağının yarısını eritin. Yağ kızınca soğanları içinde pembeleşinceye kadar kavımın. Kıymayı katıp, karıştırarak kavurmayı 10 dakika daha sürdürün. Tuzunu ve biberini ayarlayıp, tavayı ateşten alın. Bir yanda sıcak tutun.
2.Balkabağının kabuklarını kalınca soyanı. Kabakları 1 cm'lik küpler biçiminde doğrayın. Yıkayıp bir süzgece çıkarın. Tencerede tuzlu su kaynatıp kabakları içine atarak yumuşayıncaya kadar haşlayın. Bir kapta yoğurdu sarımsak ile çırpın.
3.Haşlanan kabaklan süzdürerek sudan alıp, bir sahana yerleştirin. Üzerine kavrulmuş sıcak kıymayı yayın. Kalan tereyağını kızdırıp, yarısını kıyma ve kabakların üzerine gezdirin.
4.Hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu sahandaki malzemenin üzerine dökün. Tavadaki yağa kırmızıbiberi katıp, tekrar kızdırın. Biberli yağı yoğurdun üzerine dökerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elinizdeki Malzemeye Göre Tarif Bulun