ANA SAYFA
Osmanlı Mutfağı Hakkında Detaylı Bilgi

KABAK BASTISI (5 kişilik)

Malzemeler:
-200gr. nohut (1 su bardağı)
-600 gr. kıvırcık koyun eti (küçük kuşbaşı doğranmış)
-600 gr. asma kabağı
-150gr. Tereyağı (10 çorba kş.)
-200 gr. soğan (halka halka doğranmış), (2 orta boy)
-1 adet limonun (suyu ya da koruk suyu).
-tuz

Yapılışı:
1.Nohutları ayıklayıp, bir gece öncesinden soğuk suda ıslatarak şişmeye bırakın. Ertesi sabah tuzlu suda nohutlar yumuşayıncaya kadar haşlayıp kabuklarını soyun ve bir kapta bekletin.
2.Etleri tencereye koyup, üzerlerini aşacak kadar su içinde ateşe oturtun, yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuzunu katıp ateşten alın.
3.Kabakların içlerini oyarak çıkarıp, doğrayın. Tavada tereyağını eritin. Yağ kızınca soğanları yağda biraz kızartın.
4.Hazırladığınız malzemeleri et, kabak, kavrulmuş soğan ve nohut sırasıyla bir tencereye kat kat döşeyin. Üzerlerine haşlanan etin suyundan 500 mi, (2 su bardağı) ekleyin, tencereyi orta ateşe oturtup, 30 dakika pişmeye bırakın. Pişme sırasında suyu çok azalırsa et suyu katın. Tuzunu kontrol edin, limon suyunu koyarak bir taşım kaynatıp tencereyi ateşten alın,
5- Bastıyı bir sahana aktarıp, sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elinizdeki Malzemeye Göre Tarif Bulun