ANA SAYFA
Osmanlı Mutfağı Hakkında Detaylı Bilgi

PAKUK

Malzemeler:
1 kg. un,
yarım kg. tereyağı,
750 gram pudraşekeri.
Ayrıca üzerine pudraşekeri

Yapılışı:
1- Tereyağını geniş bir tencereye alın. Erittikten sonra kaynatın. Sürekli karıştırarak, unu ekleyin.
2- Normal ısıda yaklaşık 45 dakika kadar kızartmadan kavurun. Tencereyi ateşten aldıktan sonra pudra şekerini ilave edin. iyice karıştırın.

3- Hazırladığınız helvayı tepsiye bastırarak, yayın. Pudraşekeri serpin.
4- Kaşığın ucu ile hamurun üzerine şekiller yapın. Baklava dilimi şeklinde kesir ve servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elinizdeki Malzemeye Göre Tarif Bulun