ANA SAYFA
Osmanlı Mutfağı Hakkında Detaylı Bilgi

HÖŞMERİM

Malzemeler:
1 kg. süt (kaynamamış)
1 çay kaşığı peynir mayası
3 çay bardağı irmik
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
½ vanilya

Yapılışı:
1-1 kg. süt kaynamadan ılıt. İçine 1 çay kaşığı peynir mayası koy. Yoğurt yapar gibi mayalanmaya bırak (2 saat). İçine 3 çay bardağı irmik, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 yumurta, vanilyayı koy.
2-Tahta kaşıkla karıştırarak kaynat peynirler parça parça belli olsun iyice kaynattıktan sonra 3 su bardağı şeker koy.
3-Biraz daha kaynat kapağını kapatarak 5 dk. dinlendir daha sonra kaselere dökerek servis yapınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elinizdeki Malzemeye Göre Tarif Bulun