ANA SAYFA
Osmanlı Mutfağı Hakkında Detaylı Bilgi

GÜL BÖREĞİ (6 kişilik)

Malzemeler:
-3.5 su brd
Un
-3 Yumurta
-250gr B.Peynir
-1/2demet Dere otu
-1çay fincanı Süt
-2fincan Zeytinyağı
-1/2demet Maydanoz
-2adet Yumurta sarısı
Tuz, su

Yapılışı:
1. Unu derince bir kapta yumurta, 1 kahve fincanı zeytinyağı ve biraz su ilavesiyle yoğurun. Elde ettiğiniz hamuru mermer üzerine alıp kulak memesi yumuşaklığında oluncaya kadar yoğurmaya devam edin.
2. Hamuru, portakal büyüklüğünde parçalara bölüp bir süre dinlendirin. Her bir parçanın altına ve üzerine nişasta serperek ince yufkalar açın.
3. Peynir, kıyılmış maydanoz ve dereotunu iyice karıştırın. 3 kaşık zeytinyağı, 2 yumurta sarısı ve 1 fincan sütü ayrı bir kasede karıştırın.
4. Her bir yufkanın üzerine önce sütlü karışımdan sürüp sonra peynirli iç malzemeden bir miktar yerleştirin ve yufkayı sigara gibi sarın. Bütün yufkaları bu şekilde hazırlayın.
5. Sarılmış yufkaları gül biçiminde kıvırıp yağlanmış tepsiye yan yana dizin. Üzerine çırpılmış 1 yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırına verin. Üzeri kızarıncaya kadar pişirip sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elinizdeki Malzemeye Göre Tarif Bulun