ANA SAYFA
Osmanlı Mutfağı Hakkında Detaylı Bilgi

CİĞER TAVASI (5 kişilik)

Malzemeler:
-1 kg. dana karaciğeri (ince dilimlenmiş),
-300 gr. soğan (ince kıyılmış), (3 orta boy),
-125gr. un (1 su bardağı),
-225 ml zeytinyağı (1 su bardağı),
-1 çay kş. Kimyon,
-1 çay kş. Yenibahar,
-1 adet limon (suyu),
-tuz.

Yapılışı:
1.Ciğerleri soğuk su ile yıkayıp süzdürün, İnce kıyılmış soğan ve tuz ile ovup, 1 saat dinlenmeye bırakın, Bu süre sonunda bıraktıkları kanı süzüp, una bulayın,
2.Tavada zeytinyağını kızdırın. Yağ kızınca ciğer dilimlerini tavaya yerleştirip, her iki yanını kızartın.
3.Kızaran ciğerleri süzdürerek yağdan alıp bir tabağa aktarın. Üzerlerine kızartma yağından gezdirip, kimyon ve yenibaharı serpin. Biraz da limon suyu dökerek şems yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elinizdeki Malzemeye Göre Tarif Bulun