ANA SAYFA
Osmanlı Mutfağı Hakkında Detaylı Bilgi

BEYİN TAVASI (5 kişilik)

Malzemeler:
-5 adet haşlanmış kuzu beyni
-2 adet yumurta
-125gr. un (1 su bardağı)
-taze çekilmiş karabiber, tuz.

Yapılışı:
1. Haşlanmış beyinleri ikişer parçaya ayırın bir kapta yumurtaları çapın içine beyinleri parçalar halinde koyun. Unu, tuzu ve biberi ekleyerek mücver kıvamında bir bulamaç hazırlayın.
2.Tereyağını tavada eritin. Yağ kızınca hazırladığınız bulamaçtan bir kaşık alıp yağa bırakın, bu işlemi yineleyerek tavayı doldurun. Tavadakileri her iki yanı da altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın. Kızaranları süzdürerek bir tabağa aktarıp, yenilerini tavaya dökün ve hepsini kızartın.
3.Beyin tavasını üzerine kızartma yağından gezdirip karabiber serperek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elinizdeki Malzemeye Göre Tarif Bulun