Malzemeler:
-2 su bardağı pirinç unu
-1 su bardağı badem veya fıstık
-1,5 su bardağı şeker
-2 su bardağı süt
-150 gr tereyağı
Yapılışı:
1- Bir tencerede tereyağını eritin. Pirinç unu ilave edip, pembeleşene kadar kavurun.
2- Üzerine şeker serperek sıcak sütü ilave edin. Kırılmış bademleri de katarak bir kez karıştırın.
3- Kapağı kapalı olarak demleyin.
-2 su bardağı pirinç unu
-1 su bardağı badem veya fıstık
-1,5 su bardağı şeker
-2 su bardağı süt
-150 gr tereyağı
Yapılışı:
1- Bir tencerede tereyağını eritin. Pirinç unu ilave edip, pembeleşene kadar kavurun.
2- Üzerine şeker serperek sıcak sütü ilave edin. Kırılmış bademleri de katarak bir kez karıştırın.
3- Kapağı kapalı olarak demleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder