Malzemeler:
300gr Dövme,
100gr Nohut,
1100ml Su,
750gr kemikli Koyun eti,
60 gr Margarin,
Kırmızıbiber, karabiber, tuz.
Yapılışı:
1- Dövme ve nohutu yıka ve süz1lt su ile bir gün önceden ıslatın.
2- Basınçlı tencerenin dibine eti yerleştir, üzerine nohut ve dövmeyi koy.
3- Islatma suyunu tencereye alın, 20gr margarin, tuz ve karabiberi ekleyin, dövme iyice ezilinceye kadar yaklaşık 75 dk pişirin.
4- Kemikleri ayırın.
5- Tahta kaşıkla çırparak kıvamlı hale getir, servis tabağına al. Kalan yağı tavada eriti kırmızı biberi ekleyin, karıştırıp yemeğin üzerine ekleyin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Elinizdeki Malzemeye Göre Tarif Bulun
ahududu
(1)
asma kabağı
(1)
BALIK
(4)
balkabağı
(1)
bamya
(1)
Ceviz
(1)
CİĞER
(1)
çilek
(1)
dana eti
(3)
ERİŞTE
(1)
ıspanak
(2)
ince bulgur
(1)
İNCİK YAHNİSİ
(1)
irmik
(1)
kabak
(1)
Kadayıf
(1)
kereviz
(1)
kımran
(1)
koyun eti
(8)
koyun kıyma
(6)
kuşbaşı et
(1)
kuzu beyni
(1)
kuzu eti
(2)
kuzu inciği
(1)
kuzu kıyma
(3)
lor
(2)
MERCANKÖŞK
(1)
mercimek
(1)
midye
(1)
Nohut
(3)
oğlak eti
(1)
PATATES
(1)
patlıcan
(5)
pazı
(1)
pirinç
(2)
portakal
(1)
süt
(2)
tavşan
(1)
tavuk
(2)
YOĞURT
(4)
yumurta
(1)
ZERDEÇAL
(1)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder