ANA SAYFA
Osmanlı Mutfağı Hakkında Detaylı Bilgi

KEŞKEK (6 kişilik)

Malzemeler:
300gr Dövme,
100gr Nohut,
1100ml Su,
750gr kemikli Koyun eti,
60 gr Margarin,
Kırmızıbiber, karabiber, tuz.

Yapılışı:
1- Dövme ve nohutu yıka ve süz1lt su ile bir gün önceden ıslatın.
2- Basınçlı tencerenin dibine eti yerleştir, üzerine nohut ve dövmeyi koy.
3- Islatma suyunu tencereye alın, 20gr margarin, tuz ve karabiberi ekleyin, dövme iyice ezilinceye kadar yaklaşık 75 dk pişirin.
4- Kemikleri ayırın.
5- Tahta kaşıkla çırparak kıvamlı hale getir, servis tabağına al. Kalan yağı tavada eriti kırmızı biberi ekleyin, karıştırıp yemeğin üzerine ekleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elinizdeki Malzemeye Göre Tarif Bulun