Malzemeler:
300gr Dövme,
100gr Nohut,
1100ml Su,
750gr kemikli Koyun eti,
60 gr Margarin,
Kırmızıbiber, karabiber, tuz.
Yapılışı:
1- Dövme ve nohutu yıka ve süz1lt su ile bir gün önceden ıslatın.
2- Basınçlı tencerenin dibine eti yerleştir, üzerine nohut ve dövmeyi koy.
3- Islatma suyunu tencereye alın, 20gr margarin, tuz ve karabiberi ekleyin, dövme iyice ezilinceye kadar yaklaşık 75 dk pişirin.
4- Kemikleri ayırın.
5- Tahta kaşıkla çırparak kıvamlı hale getir, servis tabağına al. Kalan yağı tavada eriti kırmızı biberi ekleyin, karıştırıp yemeğin üzerine ekleyin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Elinizdeki Malzemeye Göre Tarif Bulun
BALIK
(4)
Ceviz
(1)
CİĞER
(1)
ERİŞTE
(1)
Kadayıf
(1)
MERCANKÖŞK
(1)
Nohut
(3)
PATATES
(1)
YOĞURT
(4)
ZERDEÇAL
(1)
ahududu
(1)
asma kabağı
(1)
balkabağı
(1)
bamya
(1)
dana eti
(3)
ince bulgur
(1)
irmik
(1)
kabak
(1)
kereviz
(1)
koyun eti
(8)
koyun kıyma
(6)
kuzu beyni
(1)
kuzu eti
(2)
kuzu inciği
(1)
kuzu kıyma
(3)
kuşbaşı et
(1)
kımran
(1)
lor
(2)
mercimek
(1)
midye
(1)
oğlak eti
(1)
patlıcan
(5)
pazı
(1)
pirinç
(2)
portakal
(1)
süt
(2)
tavuk
(2)
tavşan
(1)
yumurta
(1)
çilek
(1)
İNCİK YAHNİSİ
(1)
ıspanak
(2)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder