ANA SAYFA
Osmanlı Mutfağı Hakkında Detaylı Bilgi

ÇILBIR (5 kişilik)

Malzemeler:
-10 adet yumurta
-1 kg. yoğurt
-200gr. tereyağı (13 çorba kş.)
-1 çay kş. Kırmızı pul biber
-Taze çekilmiş karabiber, tuz.

Yapılışı:
1.Tencereye su koyup bir taşım kaynatın. Ateşi biraz kısıp, yumurtalardan birini kırarak dikkatlice suya bırakın. Hemen beyazlaşıp top halini alan yumurtayı yaklaşık 1-2 dakika pişirip, kevgir ile süzdürerek sudan çıkarın ve bir tabağa aktarın.
2.Öteki yumurtaları da birer birer suya koyup pişirin ve servis tabağına aktarın. Bütün yumurtaları tabağa aldıktan sonra, tabakta biriken suyu süzün.
3.Tavada tereyağını kırmızıbiberle birlikte kızdırın. Yoğurdu çırpın. Yumurtaların üzerine biberli yağı gezdirip, yoğurdu dökün ve karabiber serperek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elinizdeki Malzemeye Göre Tarif Bulun