ANA SAYFA
Osmanlı Mutfağı Hakkında Detaylı Bilgi

Osmanlı Saray Mutfağı Genel Bakış

Osmanlı mutfağı yemekleri kadar mutfağın genişliği ve mimariside oldukça dikkat çekici, Topkapı sarayının mutfağı Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılmıştır ve tam 5250 m2'dir. 8 ayrı bölümden oluşur; Kuşhane mutfağında yalnızca padişah için yemek pişirilirken haremine, vezirlere, harem ağalarına ayrı mutfaklarda ayrı aşçılar tarafından yemekler hazırlanırdı.

Fatih Sultan Mehmet'in en çok tavuk eti, karides ve balık sevdiği bilinirdi ve yemeklerin çoğunda yumurta mutlaka kullanılırdı.


II. Abdülhamitin en sevdiği yemek ise soğanlı yumurta idi, öyleki soğanlı yumurtayı en iyi yapanı ödüllendirdiği bilinmekteydi.

Günümüzde en kolay hazırlanan yemek olarak bilinsede durum hiçte öyle değildi, II.Abdülhamitin soğanlı yumurtası ortalama 3 saat pişer öyle hazırlanırdı.

Saray mutfağında en çok kuzu ve koyun eti tercih edilirdi, sebzelerden ise patlıcan.

osmanlisofrasi.blogspot.com adresinden bir çok osmanlı saray mutfağı yemek tariflerine ulaşabilirsiniz.

Elinizdeki Malzemeye Göre Tarif Bulun