ANA SAYFA
Osmanlı Mutfağı Hakkında Detaylı Bilgi

CENNET MUTFAĞI - Metin DEMİRYÜREKLİ


Elbette geçmişten günümüze yemek reçetelerinde büyük değişiklikler olmuştur, bunun en önemli sebebi her geçen gün bilimin ve teknolojinin gelişmesidir. Bizler gelişen teknolojiyle geçmişin tecrübelerini birleştirerek Türk mutfağını altın çağına ulaştırmak için elbette ki elimizden geleni yapıyoruz ve yapacağız.

Aktarmış olduğum çalışma neticesinde Osmanlı mutfağı hakkında tutarlı bilgiler edinmiş oluyoruz bu bilgiler ışığında yeryüzünde ki en şahane mutfak kültürü bizlerindir demek yerinde olacaktır sanıyorum.

Geçmişte Osmanlı mutfağı hakkında edindiğim kulaktan dolma bilgiler neticesinde daima uzak durmuştum, ancak bugün çok iyi anlıyorum ki bizim mutfak kültürümüz eşi benzeri olmayan bir mutfak kültürüdür, hatta benim değişimle “CENNET MUTFAĞI”DIR.

Öyleki yüzyıllarca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olduğumuzdan her ülkenin damağına hitab edecek türden yemek çeşitlerimiz var. Örneğin bir İtalyan’a erişte, Amerikalıya kebap çeşitlerimizden veya Çinliye pilav çeşitlerimizden sunarsak elbet beğeneceği çeşitler olacaktır, öte yandan diğer mutfakların birçoğu kendi milleti dışında pek tutulmaz. Sanırım mutfağımızı böylesine büyük yapanda bu olsa gerek.

Ve son sözü yine Osmanlıya bırakıyorum;

"Az yiyen melek olur
Çok yiyen helak olur"
Aman dostlar dikkat. Aman!
                                                                                                                                                                                                                                                                                 Sevgiyle kalın..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elinizdeki Malzemeye Göre Tarif Bulun